6 Signala koji ukazuju da vam je potrebna zamjena stolarije

Novi namještaj, funkcionalnost i lijep izgled ključne su stvari u opremanju svakog doma. Redovnom uporabom, bilo da je riječ o namještaju, podovima ili stolariji, s vremenom pokazuju znakove oštećenja, habanja. Kvarovi i pukotine koje se učestalo pojavljuju očiti su znak da bi se element trebao zamijeniti. Što se tiče namještaja ili aparata, svatko od nas može prepoznati kada je vrijeme za zamjenu, ali kada je riječ o zamjeni stolarije? Da ne biste uložili veliku količinu novca i dobili kratkoročne rezultate, kroz naših par smjernica prepoznajte znakove istrošenosti materijala.

 

1. Problemi pri otvaranju / zatvaranju 

Siguran znak za promjenu stolarije je kada primjetite problem kod otvaranja/zatvaranja prozora ili vrata. Okviri su elementarni aspekt svake stolarije. Omogućuju zvučnu, toplotnu izolaciju, ali i sigurnost doma. 

Ako je stolarija starijeg vijeka i napravljena od materijala kao što je drvo, redovno bi se trebala pregledavati donja strana elemenata, pošto ona najprije od svih elemenata može nastradati iz razloga što je izložena utjecaju padalina. Oštećenja mogu prouzročiti manju funkcionalnost stolarije i teže zatvaranje koje zahtjeva fizičku snagu. Treba imati na umu da takva vrsta oštećenja ne pruža pravilnu zaštitu , a tako je i vaša sigurnost upitna. 

Novi PVC prozori/vrata pružaju toplinu, zvučnu izolaciju ali najviše od svega garantiraju privatnost i zaštićenostvašeg doma. 

 

2. Buka

Kod oštećene ili stare stolarije dolazi do problema propuštanja zvukova. Dobra zvučna izolacija nije zadovoljena radi pukotina, pa tako borba sa bukom postaje dio vaše svakodnevice.

Kvalitetnom (PVC) stolarijom pružiti će te vašem domu toplotnu i zvučnu izolaciju. Stolarija je opremljena kvalitetnim staklima, koje su ispunjene gasom i argonom, a pružaju kvalitetnu izolaciju. 

 

3. Vlaga

Ako prilikom obilnih padalina voda prodire ili se tokom jeseni i zime na zidovima oko prozora javljaju tragovi vlage, vaša stolarija je u ozbiljnom problemu. Kod krovnih prozora to je prvi znak da su dotrajali, upija se vlaga jer ne dihtaju dobro i voda je našla put prema unutrašnjosti doma. Vlaga može biti uzročnik zdravstvenih problema. Odlaganje problema kao što je propuštanje vode, može ozbiljno naštetiti vašem domu, zato što prije riješite problem i živite život mirnije.

 

4. Zamagljena stakla

Vlaga unutar stakla može se javiti uslijed unutarnjih i vanjskih izvora vlage, kao što je para uslijed kuhanja, sušenje odjeće ili  propuštanja zraka/vode, odnosno atmosferske padaline. Vlaga se također javlja ako prostor nije izoliran kako je to propisano. Ali na kraju, siguran znak za zamjenu je svakako dotrajalost stolarije i njena starost koju primjećujete kada propušta obilnu kišu gdje se stvara kondenzacija.

 

5. Propuh

Tokom jeseni i zime potrebno je imati dobru toplotnu izolaciju, radi topline u Vašem domu, ali i manjih troškova. Ako izolacija nije dobra, temperatura u prostorijama će se smanjivati, a Vi će te iz dana u dan sve jače grijati. Sa novom PVC stolarijom održavati će te željenu temperaturu. 

 

6. Estetika

Dotrajala stolarija ne izgleda dobro, a i funkcija joj je upola manja. PVC stolarija uvijek izgleda lijepo naspram drvene stolarije koja brzo može izgubiti svoje značajke. Čak i ako redovito održavate stolariju pogotovo drvenu, sa godinama će pokazati svoju dotrajalost i oštećenja. 

 

Ako se nađete u jednoj od ovakvih situacija rollo.hr će ispuniti Vaše zahtjeve i dom učiniti ljepšim i toplijim mjestom za život.

You may also like