Rolete

Rolete su najunčikovitija zaštita Vaših prozora od vanjskih utjecaja te predstavljaju zvučnu i toplinsku izolaciju i ljeti i zimi. Zimi smanjuju gubitak topline i do 30%, a ljeti učinkovito spriječavaju zagrijavanje prostora.

Najveći dio toplinske energije zimi se gubi upravo kroz stakla, koja sa spuštenim roletama stvaraju međuprostor koji onemogućuje gubitak topline te utječe na uštedu energije. Odlikuju se laganim i tihim radom. Dugotrajne su i zahtijevaju minimalno održavanje te se lako čiste uobičajenim sredstvima za čišćenje.

Ujedno predstavljaju i važan faktor kada je riječ o udobnosti Vašeg doma ili poslovnog prostora, a cijenom su pristupačnije od grilja, a u kombinaciji sa komarnicima štite Vaš prostor od neželjenih insekata.

Rolete mogu biti izrađene od PVC-a i aluminija ispunjenog poliuretanskom pjenom dimenzija 39 mm i 55 mm.

Aluminijske rolete osim standardne izvedbe sa lamelama punjenim poliuretanskom pjenom, mogu biti i prouprovalne sa lamelama, vodilicama i kutijama od ekstrudiranog aluminija, odnosno moguće ih je napraviti sa sustavom na zaključavanje što će Vaš dom ili poslovni prostor zaštititi od provalnika.

Prema vrsti ugradnje rolete mogu biti unutarnje i vanjske.

Unutarnje ili nadgradne rolete su integrirane zajedno sa prozorom u prozorskom otvoru. Unutrašnje rolete se koriste prilikom ugradnje na novu stolariju ili na postojeću stolariju koja ima predviđeno mjesto iznad prozora. Treba znati da se unutrašnja roleta nalazi iznad PVC ili ALU prozora i za visinu kutije skraćuje prozor u odnosu na dimenziju otvora.

Vanjske rolete omogućavaju vanjsku zaštitu od različitih vremenskih utjecaja i neželjenih pogleda. S njima se postiže potpuno ili djelomično zatamnjenje prostora, a ujedno predstavljaju zvučnu i toplinsku izolaciju.

Namjena roleta je višestruka, a posebice se ogleda u:

  • Toplinskoj izolaciji ljeti i zimi
  • Zvučnoj izolaciji
  • Zaštiti od provale
  • Zaštiti od vjetra
  • Zaštiti od neželjenih pogleda
  • Zaštiti od kukaca, prašine i peludi

Nudimo Vam bogat izbor boja lamela, od standardnih do raznih imitacija drveta.

Na sve rolete je moguća ugradnja elektro motora sa daljinskim upravljanjemili tipkalom  kao i moguće podizanja automatom ili kurblom.