Komarnici

Komarnici pružaju zaštitu od insekata kada je prozor otvoren. Pored prozora, mogu se ugraditi i na vrata, a osim što ispunjavaju svoju osnovnu funkciju, odnosno sprečavaju ulazak insekata, komarnici:

  • omogućavaju nesmetan prolazak svježeg zraka u prostoriju,
  • nesmetan prolazak svjetlosti u prostoriju,
  • pružaju dodatnu zaštitu od peluda
  • neškodljivi su za okoliš jer Vas štite od komaraca i insekata bez uporabe kemijskih sredstava,
  • predstavljaju odličnu investiciju jer nude optimalnu zaštitu, a kvalitetni materijali jamče dug vijek trajanja bez dodatnog održavanja,
  • jednostavni su za rukovanje i održavanje,
  • ne smanjuju vidljivost.

Komarnici se izrađuju od aluminijskog profila i negorive fiberglass mrežice, a proizvode se u nekoliko varijanti:

Fiksni komarnik je mreža postavljena u aluminijske profile sa vanjske strane prozira. Ne pruža mogućnost otvaranja i pomicanja sve dok se komarnik u cijelosti ne demontira.

Plise bočni komarnik je novi, inovativan sustav koji pruža apsolutnu zaštitu od insekata i peludnih alergija.Može biti postavljen vertikalno ili horizontalno, a otvarati se može sa unutrašnje i vanjske strane. Kako nema povratni mehanizam ovaj komarnik može ostati otvoren u bilo kojem položaju. Mrežica komarnika se slaže u paket i otvara poput harmonike, što ovaj komarnik čini vrlo jednostavnim za upotrebu te ne zauzima dodatno mjesta, posjeduje visoku propustljivost zraka i svjetlosti, nije zapaljiva, ne oštećuje se svakodnevnom uporabom i trajno je otporna na UV zrake, vremenske prilike i koroziju. Lako se održava vodom i dugog je vijeka. Okvir plise komarnika je izrađen od visokokvalitetnog aluminija te posjeduje dug vijek trajanja, ne krivi se i otporan je na koroziju. Ujedno ga je moguće bojati bojom po Vašem izboru pa se estetski može uklopiti u prostor. Moguće ga je postaviti na sve tipove stolarije.

Rolo komarnik se izrađuje po mjeri, a moguće ga je ugraditi na sve vrste vrata i prozora. Jednostavan je za upotrebu, komarnik se kliže po vodilicama kada ga gurnete u stranu. Moguće ga je ugraditi s jednim ili dvojnim kliznim dijelom. Mrežica ovog komarnika izrađena je od staklenih vlakana (fiberglass) koja jamče stabilnost, optimalnu napetost te otpornost na vremenske prilike. Okvir i vodilice izrađuju se od visokokvalitetnog ekstrudiranog aluminija te imaju dug vijek trajanja, ne krive se i otporni su na koroziju. I ovaj komarnik je moguće bojati.

Komarnik vrata izrađuje se od aluminijskih profila, a mrežica od mekog fiberglassa. Jednostavno se uklanja u zimskim mjesecima. Kao i kod ostalih vrsta komarnika i ovaj je jednostavan za održavanje, otporan na sve vremenske prilike i koroziju, a mrežica je nezapaljiva što i ovaj komarnik čini dobrom investicijom za sve terase i balkone.